چگونه حساب‌های کاربری خود را در شبکه‌های اجتماعی حذف کنیم

شبکه‌های اجتماعی هم می‌توانند مفید باشند و هم می‌توانند به ابزاری تبدیل شوند که به آن‌ها اعتیاد پیدا کنیم. اگر بخواهید اوقات فراغت خود را دوباره بازگردانید و یا تمایلی نداشته ‌باشید اطلاعاتتان در اینترنت پخش شود، در این مواقع احتمالاً به فکر غیرفعال کردن برخی از حساب‌های کاربری خود در صفحات اجتماعی می‌افتید. رسیدن به این نتیجه‌گیری یک سوی داستان است و پاک کردن حساب کاربری سوی دیگر. صفحات اجتماعی از ما و اطلاعاتمان درآمد کسب می‌کنند، پس خیلی هم عجیب نیست با ترک کردن این صفحات از سوی ما موافق نباشند. به همین دلیل، احتمالاً حذف کردن حساب کاربری در بسیاری از این موارد کار دشواری باشد. اما اگر واقعاً می‌خواهید از شر این صفحات خلاص شوید، ادامه مقاله در این روند به شما کمک می‌کند.

http://news.asis.io/sites/default/files/styles/220-320/public/field/image/22.jpg?itok=I0ZM1DCk

فیس‌بوک

شما برای بیش از یک دهه حساب کاربری فیس‌بوک داشته‌اید، و در این مدت اطلاعات شخصی زیادی را به اشتراک گذاشته‌اید. شاید از عکس‌های قدیمی خود و یا نظرات غیرمودبانه دیگران درباره‌ی عکس‌هایتان خسته شده‌ باشید و اکنون می‌خواهید به این داستان خاتمه دهید. اگر تا به حال حساب کاربری فیس‌بوک خود را غیر فعال کرده‌ باشید، حتماً دیده‌اید که با ورود مجدد همه چیز به روال سابق خود باز می‌گردد، گویی اصلا اتفاقی نیافتاده است. این مهم به این خاطر است که غیرفعال کردن حساب کاربری فیس‌بوک با حذف کردن آن فرق دارد. زمانی که حساب خود را غیرفعال می‌کنید، فقط اطلاعاتتان را از دوستانتان و یا از جست‌وجو شدن مخفی می‌کنید. در این شرایط، اگرچه حساب کاربری‌تان قابل رؤیت نیست، اما اطلاعات حسابتان کماکان روی کارگزارهای فیس‌بوک موجود و مشتاق بازگشت شما هستند.

غیرفعال کردن حساب کاربری فیس‌بوک به این سادگی است که به منوی تنظیمات رفته، روی گزینه‌ی امنیت  کلیک کرده و «غیرفعال‌سازی حساب کاربری»  را انتخاب کنید. اما یافتن راهی برای حذف حساب کاربری دشوارتر است. آسان‌ترین راه برای این کار این است که روی آیکون قفل در بالا و راست صفحه و سپس آیکون جست‌وجو کلیک کرده، و در آن جا بنویسید «حذف‌کردن حساب کاربری ». بدین ‌ترتیب صفحه به شما نشان داده می‌شود که چگونگی حذف حساب کاربری‌تان را در آن خواهید یافت.

زمانی که فرم موجود در این صفحه را پر کردید، فیس‌بوک حساب کاربری‌تان را برای همیشه حذف خواهد کرد. البته، آن‌ها این کار را پس از ۱۴ روز از زمان ثبت درخواستتان انجام می‌دهند، چرا که ممکن است در این زمان نظر خود را عوض کنید!

اگر بخواهید از شر حساب کاربری فیس‌بوکتان خلاص شوید، شاید بخواهید پیش از حذف کردن، اطلاعات حساب کاربری‌تان را بارگیری کنید. اطلاعات بارگیری شده شامل هر چیزی اعم از عکس‌ها و وضعیت‌هایی که بارگذاری کرده‌اید، تبلیغاتی که کلیک کرده‌اید و آدرس‌های آی‌پی که از آن‌ها استفاده کرده‌اید و …می‌شود. هم‌چنین به دلیل ماهیت این داده‌ها، احتمالاً بخواهید آن‌ها را در یک محیط امن نگهداری کنید.

برای بارگیری حساب کاربری‌تان، به منوی «تنظیمات> تنظیمات عمومی حساب کاربری> بارگیری یک نسخه از داده‌های فیس‌بوکتان رفته و روی گزینه‌ی «بایگانی من را شروع کن» کلیک کنید. زمانی که بارگیری اطلاعاتتان اتمام یافت، فیس‌بوک رایانامه‌ای حاوی پیوند لازم برای بارگیری این داده‌ها را برایتان ارسال می‌کند. برای امنیت بیش‌تر، این پیوند پس از چند روز منقضی می‌شود، پس باید سریع عمل کنید.

اینستاگرام

اگرچه ظاهرا اینستاگرام در درجه‌ی اول برنامه‌ای برای استفاده در گوشی تلفن همراه است، اما اجازه نمی‌دهد حساب کاربری‌تان را از طریق برنامه حذف کنید، بلکه باید برای حذف آن از طریق وب‌گاه اینستاگرام اقدام کنید.

مانند فیس‌بوک با جست‌وجو در تنظیمات اینستاگرام فقط گزینه‌ی غیرفعال‌سازی موقت حساب کاربری‌تان را خواهید یافت. اگر واقعاً می‌خواهید از شر حساب کاربری اینستاگرام‌تان خلاص شوید باید به پیوند زیر بروید:

https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

زمانی که به این صفحه وارد شدید، کلمه‌‌ی عبور خود را وارد کرده و روی گزینه‌ی «حساب کاربری من را برای همیشه حذف کن » کلیک کنید.

در گذشته کاربران اینستاگرام گزارش کرده بودند که به هنگام حذف حساب کاربری، از آن‌ها شماره‌ی تلفن همراه خواسته می‌شود؛ اما خوشبختانه این مهم دیگر برای حذف حساب کاربری لازم نیست.

توئیتر

زمان و تلاش زیادی برای داشتن یک حساب کاربری توئیتر خوب باید صرف کنید، اما خوشبختانه حذف این حساب زحمت زیادی ندارد. پیش از حذف صفحه توئیتر، شاید بخواهید بایگانی خود را بارگیری کنید. این بایگانی شامل همه توئیت‌هایتان است که بر حسب زمان مرتب شده‌اند. برای بارگیری این بایگانی، روی آیکون نمایه‌تان کلیک کرده، سپس منوی تنظیمات، و در نهایت گزینه‌ی «درخواست بایگانی‌تان » را بزنید. زمانی طول می‌کشد تا توئیتر بایگانی‌تان را آماده کند، اما زمانی که آماده شد، رایانامه‌ای حاوی پیوند بارگیری برایتان ارسال می‌شود که یک پرونده‌ی فشرده‌ی زیپ  در اختیارتان قرار می‌دهد. برای حذف حساب کاربری پس از بارگیری بایگانی، به تنظیمات حساب کاربری  رفته و روی گزینه‌ی «غیرفعال‌سازی حساب کاربری » کلیک کنید. پس از آن، از شما خواسته می‌شود کلمه‌ی عبور خود را وارد کنید، و سپس حساب کاربری‌تان غیرفعال می‌شود. در نظر داشته ‌باشید که داده‌هایتان در حقیقت تا ۳۰ روز بعد حذف نخواهند شد. پس از ۳۰ روز، توئیتر شروع به پاک کردن حساب کاربری‌تان می‌کند، که بنا به سیاست‌های حریم شخصی  توئیتر این روند ممکن است چندهفته طول بکشد.

سایر شبکه‌های اجتماعی

درحالی که شبکه‌های اجتماعی زیادی وجود دارند، اما بیش‌تر آن‌ها به این اندازه در حذف شدن مقاوم نیستند. اگر قصد دارید حساب‌های کاربری خود را در سایر شبکه‌های اجتماعی نیز حذف کنید، یک راه شروع خوب مراجعه به صفحه‌ی پشتیبانی شبکه‌ی اجتماعی است.

در آن‌جا اطلاعات لازم را برای حذف حساب کاربری‌تان خواهید یافت. برای شبکه‌های لینکداین، پین‌ترست، و گوگل‌پلاس می‌توانید از پیوند‌های زیر استفاده کنید:

لینکداین:

https://www.linkedin.com/secure/settings?closemyaccountstart 

پین‌ترست:

https://help.pinterest.com/en/articles/reactivate-or-deactivate-account#Web

گوگل پلاس:

http://plus.google.com/downgrade

منبع :

وب‌گاه اخبار امنیتی فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات

ابوالفضل محمدی

درباره من

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *